Missfall vecka 6 och Missed abortion

Om missfall och missed abortion

Missfall är en av de vanligaste problem inom infertilitet. En del av dem förklaras som auto-immun men de flesta har ingen bra förklaring inom den västerländska läkekonsten till varför man får upprepande missfall. DrYangs kliniken har vi haft mer än 250 lyckade fall inom infertilitet, många av dessa patienter har just haft en historia inom missfall. Här ger vi några grundproblemet med kroppen som kan orsaka missfall.

1. Upprepande missfall, alltså kvinnor som kan bli gravid ganska lätt men får missfall varje gång de blir gravida. En vanlig förklaring på sjukhuset är att man bildar kroppen auto-immun mot sin bebis. Den auto-immuna kroppstypen är oftast relaterad till yin-brist i vår medicin. Yin är den kraften som lugnar och kyler kroppen så att den inte blir överaktiv. När kroppen saknar kraften som lugnar och kyler så blir graviditeten instabil och man får därmed lätt missfall. Samma sak gäller det om Yang är för hög, Yang är den kraften som värmer kroppen. Med värme blir kroppen lätt gravid men är den för hög så tappar men kontrollen och det slutar i missfall. Typiskt tecken yin-brist är att man har en ganska mörk-röd tunga, inre oro och stress som sitter i kroppen och känner sig torr i livmodern och huden. Typiska Yang symptom är när man får mycket acne, mycket stress, klarröd tunga med tjock och gul beläggning.

2. Kvinnor som har svårt att bli gravid, när de slutligen blir gravid så slutar det i tidigt missfall vid vecka 6. Det brukar vara att njurarnasmeridians Yang krafter är för svaga. Fertilitetskrafterna sitter framförallt i njurarnasmeridian. När den är svag känner man sig oftast frusen. En kall kropp och eller en kall livmodern bidrar har för låg temperatur för att ett ägg ska växa till sig. Sjukhets blodprov brukar ge svar som tex dålig äggkvalité, låg AMH, låg äggreserv och hypotyreos. För att en graviditet ska fortlöpa krävs det att kroppen är något varmare än normalt, så att man har en omsättning som räcker för en själv och en bebis. Typiskt tecken är att man känner sig kallt om fötterna, man brukar bli sötsugen, och känner sig trött.

3. Missed abortion där embryo slutar att växa vid ca. vecka 9 och sedan blir det inte missfalls blödning förrän vecka 12 eller sent missfall. Det kommer på kvinnor vars njurarnasmeridians krafter är stark nog för att få ett bra ägg men kroppen är inte stark nog att bära en bebis hela vägen. I de flesta fall beror det på Qi och Blodbrist, men i och med att Qi och Blod brist är sammankopplat med krafter i Yang krafter njurarnasmeridian så har patienten även brist på det. Vid Qi och blodbrist brukar man känna sig trött och ha tunt hår, tunga ser blek och färglös ut och har tunn vit beläggning. Det är en vanlig orsak till infertilitet bland vegetarianer och veganer.  

Anna-Karin A. hade uppreppande missfall och blev hjälpt!


"För exakt ett år sedan kontaktade jag er efter att ha drabbats av missfall för andra gången, båda i v.9. Jag påbörjade en behandling hos er för att stärka kroppen och efter 10 gånger var min kropp redo och jag blev gravid direkt. Jag valde då att gå några gånger till för att stärka kroppen ytterligare under de kritiska veckorna.

Söndagen den 14/6 kom vår dotter till världen och jag vill verkligen tacka er för all hjälp! Jag är helt övertygad om att er hjälp med att balansera och stärka min kropp har resulterat i en hälsosam och fullgången graviditet. Stort tack!"

Vänliga hälsningar,
Anna-Karin A.

Kontakta oss!

Vi kan hjälpa dig via distansvård eller på mottagningen.